За Микросам:

Микросам е светски-признат лидер во производство на Роботски и ЦНЦ машини за композитни производи (carbon fiber, glass fiber, etc.). Во 30-години Микросам има инсталирано над 330 производни линии во повеќе од 43 земји во светот, како Германија, САД, Русија, Јапонија, Кина, Индија, Израел и Кореа. Глобалните клиенти се водечки во авионска, вселенска, автомобилска, одбранбена и други индустрии, како и врвни истражувачки центри за модерни композити.  Заедно со Институтот за Современи Композити и Роботика имаме напредна лабораторија и правиме заеднички развој со бројни компании кои се лидери во примена на композити во светот. Дознајте повеќе на www.mikrosam.com

Основни одговорности и задачи:

 • Развој и конструирање на специјални CNC машини за купувачи од целиот свет
 • Пресметки на погонски и преносни елементи, FEA анализа, статички и динамички анализи и пресметки
 • Планирање и следење на производствените процеси
 • Изработка на техничка документација, технички цртежи и 3Д модели
 • Контактирање и посета на добавувачи и купувачи надвор од Македонија

Квалификации и компетенции:

 • Завршен Машински факултет или при крај со студии
 • Задолжително познавање на англиски јазик (познавање на германски ќе се смета за предност)

Што нудиме?

 • Одлични услови за работа во креативна средина
 • Амбициозен и професионален тим со големо искуство во врвни технички решенија
 • Континуирана обука и можност за напредување од личен и од технички аспект
 • Учество на меѓународни проекти со купувачи од целиот свет
 • Организиран превоз и храна

Отворените работни позиции се во нашите канцеларии во Прилеп и во Скопје.

Испратете кратка биографија (CV) и мотивационо писмо преку полето за Брза апликација.

Рокот за пријавување е до 31.03.2024г.

Само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

Со аплицирање, се согласувате вашите информации да се чуваат во нашата база на кандидати во рок од 12 месеци.

Оглас за вработување – Машински инженер 03.2024