Codeit Solution is a software development company established in 2012 with the vision of:

Building one of the first open-source content management systems based on Java that lets organizations create engaging websites and digital experiences around their existing IT infrastructure.

The Codeit Solution team has extensive knowledge and proven expertise in development and maintenance of software applications separately due to the possibility of working on mix teams and is the only Macedonian company that is an official partner of Magnolia CMS and AEM.

  • Consulting
  • Maintenance
  • Outsourcing & dedicated resources
  • Application development (mobile, app, custom)

Зошто ја одбрав Codeit Solution?

Затоа што Кодит за мене е компанија каде што може многу да се научи и да се напредува во кариерата. Технологиите
што се користат се едни од најкористените во светот и целиот тим на Кодит е професионален и пријатен.

Борче Настески

Кога почнувате да ја градите вашата кариера во ИТ светот, многу поголем бенефит имате доколку одберете да
работите во помала компанија. Јас сакав да се вработам во компанија која ќе вложува во мојот раст и развој и да
имам предизвикувачко работно место. Воедно сакав да можам секојдневно да ги поместувам сопствените граници
работејќи со нови, водечки технологии за развој на софтвер. Одбирањето да работам во Codeit Solution е една од
најдобрите одлуки донесени во мојот живот. Секојдневно работам со вистински професионалци, на проекти со најнови
технологии.

Сандра Стојановска

Ја избрав Кодит бидејќи се грижи за развојот на своите вработени, нуди флексибилност во однос на работно време и
место, но најмногу бидејќи е едно големо семејство кое секојдневно расте, се гради, се надополнува, постигнува
успеси и функционира во една пријатна работна средина.

Мимоза Мицкоска